راهنمای جامع و اطلاعات کامل سفر به گرجستان (قسمت دوم)

tef 1
راهنمای جامع و اطلاعات کامل سفر به گرجستان (قسمت اول)
۱۰/۱۱/۱۳۹۷
57626107
راهنمای جامع و اطلاعات کامل سفر به گرجستان (قسمت سوم)
۱۹/۱۱/۱۳۹۷

راهنمای جامع و اطلاعات کامل سفر به گرجستان (قسمت دوم)

georgian

هزینه ی خورد و خوراک در شهر تفلیس  و در سفر به گرجستان

در شهر تفلیس نه تنها برای اقامت لازم نیست که نگران باشید بلکه برای خورد و خوراکتان هم خیالتان راحت باشد، چرا که فرهنگ غذایی گرجی ها تقریبا به ایرانی ها نزدیک است و مشکلی بابت غذا نخواهید داشت. معروف ترین غذاهای گرجی که پیشنهاد می کنیم حتما آن ها را در طول سفرتان میل کنید خاچاپوری و خینکالی است که در بین گرجی ها بسیار محبوب است. در ادامه راهنمای سفر به تفلیس به رستوران های بی نظیری که در شهر تفلیس وجود دارد و همچنین هزینه های مربوط به غذا در این شهر را بر اساس سایت رسمی Numbeo ذکر می کنیم، که عبارتند از:

برای یک وعده غذا در یک رستوران ارزان قیمت باید هزینه ۱۳ لاری را بپردازید.

برای صرف یک وعده غذای دونفره در یک رستوران متوسط باید ۵۰ لاری پرداخت کنید.

قیمت منوهای مک دونالد در شهر تفلیس به نسبت ارزان تر است و مبلغ ۱۰ لاری می باشد.

برای تهیه آب معدنی ۰٫۵۲ لاری و اگر بخواهید یک فنجان قهوه میل کنید باید بابت آن ۴ لاری بپردازید.

مشهورترین غذاهای گرجستان

برای اینکه در سفر به گرجستان برای انتخاب غذا سردرگم نشوید، فهرستی از مشهورترین غذاهای گرجستان را آماده کردیم. در ادامه با تعدادی از این غذاهای لذیذ آشنا می‌شویم که در سفر خود حتما باید آنها را امتحان کنید.

کاچاپوری (Khachapuri)

این غذای سنتی گرجستانی یکی از محبوب‌ترین و مرسوم‌ترین غذاهای این کشور است که از نان پر شده با پنیر تشکیل می‌شود. در گرجستان انواع مختلفی از این نان تهیه می‌شود که اسم‌ها و طعم‌ها و شکل‌های متفاوتی دارند. به بعضی از آنها مواد دیگری مثل تخم‌مرغ آب‌پز و پنیر بیشتر اضافه می‌شود. در یک نظرسنجی در سال ۲۰۰۹، ۸۸ درصد گرجستانی‌ها اعلام کردند که این غذا را به پیتزا ترجیح می‌دهند. کاچاپوری در کشورهای دیگر هم محبوب است. مثلا در روسیه و یک غذای خیابانی در ارمنستان است و در رستوران‌ها و کافه‌تریاها پیدا می‌شود.

خینکالی (Khinkali)، دامپلینگ گرجستانی

یکی دیگر از غذاهای لذیذ گرجستان که آن را در هر رستورانی می‌توانی پیدا کنید، خینکالی نام دارد. این غذا در واقع نوعی دامپلینگ است که به دیم سام شباهت دارد. دامپلینگ خمیری است که با مواد مختلف پر می‌شود. برای تهیه‌ی خینکالی هم خمیر را با گوشت و انواع ادویه‌جات پر می‌کنند. اگر گیاه‌خوار هستید می‌توانید انواع دیگری از این غذا را امتحان کنید که با سبزیجات، قارچ، پنیر، سیب‌زمینی و ادویه‌جات مختلف پر می‌شود. حتما در سفر به گرجستان باید این غذا را امتحان کنید.

چورچخلا (Churchkhela)

اگر از علاقه‌مندان به شیرینی‌جات هستید، این شیرینی لذیذ را نباید از دست بدهید. ترکیبات اصلی تهیه‌ی این شیرینی که ظاهری شبیه به شمع دارد، آرد، شیره یا پوراب انگور و انواع مغزها است. برای تهیه‌ی این شیرینی، مغزها به خصوص گردو را نخ می‌کنند و سپس در ماده‌ای که از آرد و عصاره‌ی انگور تهیه کرده‌اند، می‌غلطانند و در نهایت خشک می‌کنند.

لوبیو (Lobio)

دوستداران غذاهای گیاهی مطمئنا از خوردن این غذا لذت می‌برند. یک غذای محلی فوق‌العاده لذیذ که با ترکیب لوبیا، پیاز، گردو، گشنیز و جعفری و سیر تهیه می‌شود. این خوراک یکی از بهترین غذاهای سنتی است که بیشتر از همه توجه گیاه‌خواران را جلب می‌کند. انواع مختلفی از این غذا وجود دارد که هم آن را سرد و هم گرم سرو می‌کنند. این غذا هم مثل سایر غذاهای گرجستان، ادویه‌جات فراوان دارد ولی تند نیست.

چاکاپولی (Chakapuli)

این خوراک لذیذ گرجستانی از گوشت گوسفند یا گوساله به همراه پیاز و فلفل، آلوچه و ترخون تهیه می‌شود. کافی است تا یک بار این خوراک لذیذ را امتحان کنید و به تفاوت آشپزی این کشور با سایر نقاط دنیا پی ببرید. برای طعم‌دار کردن غذا غیر از ادویه از سبزیجات معطر مثل نعناع و ریحان و سیر استفاده می‌کنند.

ساتسیوی (Satsivi)، مرغ با سس گردو

این غذا که معمولا یک غذای زمستانی در گرجستان است، غذای لذیذی است که از گوشت مرغ یا بوقلمون تهیه می‌شود و همراه با یک سس لذیذ سرو می‌شود. این سس را از گردو، سبزیجات معطر و سیر تهیه می‌کنند. این غذا را بیشتر در ایام کریسمس و سال نو می‌خورند. حتی در رستوران‌های کشورهای دیگر هم می‌توانید این غذا را پیدا کنید. این سس گردو را در بعضی از غذاهای دیگر هم به کار می‌برند.

متسوادی (Mtsvadi)، شیشلیک گرجستانی

این غذای لذیذ که در منوی هر رستورانی پیدا می‌شود، در دسته‌ی کباب‌ها قرار می‌گیرد. برای تهیه‌ی آن با توجه به ذائقه از گوشت‌های مختلف استفاده می‌کنند. گوشت را در مواد مختلفی از قبیل سرکه و میوه‌های ترش از قبل می‌خوابانند سپس آنها را سیخ می‌کنند و روی آتش کباب می‌کنند. گاه در میان تکه‌های گوشت از سبزیجات مثل فلفل و گوجه هم استفاده می‌کنند. اگر به غذاهای گوشتی آن هم از نوع کبابی علاقه دارید، این غذا را نباید از دست بدهید.

اینها نمونه‌هایی از غذاهای محبوب گرجستان هستند. البته آشپزی گرجستان بسیار وسیع و متنوع است و فقط به همین غذاها محدود نمی‌شود.

هزینه غذا و رستوران

قیمت غذاهای ساده و ارزان‌قیمت در این شهر از ۳ دلار شروع می‌شود. قیمت یک وعده غذا در رستوران‌های میان‌رده این شهر از ۶ تا ۱۵ دلار متغیر است. همچنین در یک رستوران نه چندان گران قیمت، یک وعده غذا با قیمت ۵٫۸۲ دلار هم عرضه می‌شود و قیمت یک وعده غذا برای دو نفر همراه با دسر و پیش‌غذا، ۲۰٫۴۶ دلار است.

قیمت یک وعده غذای فست‌فود ترکیبی در رستوران‌های مک دونالد یا رستوران‌های مشابه ۴٫۷۰ دلار است. خاجاپوری یکی از غذاهای محلی محبوب گرجستان بوده که در واقع نان پر شده با پنیر است. قیمت این غذای محبوب از ۰٫۴۲ تا ۰٫۸۳ دلار متغیر است.

 جالب است بدانید که در گرجستان رستوران‌هایی پیدا می‌شوند که غذای ایرانی هم سرو می‌کنند؛ به‌عنوان مثال قیمت یک پرس چلوجوجه یا چلوکباب از ۷٫۱ تا ۱۰٫۸ دلار متفاوت است.

رستوران های پیشنهادی شهر تفلیس

  • رستوران ایرانی یسلیانی | yoseliani cafe restaurant

همانطور که گفتیم در این شهر قطعا مشکل غذایی نخواهید داشت چرا که همه غذاهای گرجی با سلیقه ایرانی ها کاملا مطابقت دارد. اما این که در کشور غریب رستورانی ایرانی پیدا کنید حس و حال دیگری دارد. رستوران ایرانی یسلیانی در شهر تفلیس یکی از بهترین رستوران ها است که در آن می توانید انواع غذاهای وطنی را میل کنید.

آدرس: ۱۳ Gigo Zaziashvili II Turn، Tbilisi، Georgia

  • رستوران مک لارنز | MacLaren’s Irish Pub

رستوران فوق العاده ی دیگری که در شهر تفلیس می توانید به آن بروید و بهترین استیک ها را میل کنید، رستوران مک لارنز است. در این رستوران تمام غذاها و نوشیدنی ها با عالی ترین کیفیت ها ارائه می شوند.

آدرس: ۱۱ Rkinis Rigi St، Tbilisi، Georgia

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *